13:37 / 31.03.2020.

Autor: K.L./Hina

Šefica UKAD-a: Nastavljamo s antidopinškim kontrolama

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Neke zemlje, poput Rusije i Kanade, potpuno su prestale provoditi antidopinška testiranja.
Nastavit ćemo kontrolirati sportaše koji misle da se mogu dopingirati iskorištavajući činjenicu da je zbog pandemije koronavirusa smanjen broja kontrola, upozorila je direktorica Britanske antidopinške agencije (UKAD) Nicola Sapstead.

- Uvijek će postojati jedan dio sportaša koji će se htjeti dopingirati, priznala je Sapstead za BBC.

Međutim, "bez obzira na sadašnju situaciju, kada misle da su izvan radara ili u bilo kojem drugom trenutku, moja poruka je vrlo jasna - nastavit ćemo kontrolirati sve informacije vezane za njih", dodala je.

- Nastavit ćemo kontrolirati mjesta gdje žive, nastavit ćemo nadzirati sve informacije kojima raspolažemo poput bioloških putovnica sportaša, rekla je Sapstead, koja je na čelu UKAD-a od 2015. - Sve to će nam pomoći da stvorimo ideju što bi sportaš mogao raditi tijekom ovog razdoblja.

Neke zemlje, poput Rusije i Kanade, potpuno su prestale provoditi antidopinška testiranja. Međutim, Sapstead je upozorila sve one sportaše, koji razmišljaju da se dopingiraju i njihovu okolinu koja bi im pomogla u tome u ovom trenutku, da im ograničenje ili ukidanje kontrole neće ići na ruku.

- Ako se misle izvući, jako se varaju. I u trenutku kada antidopinška tijela ponovo počnu s intenziviranjem kontrola, mi ćemo goniti sve koji su se pokušali dopingrati, naglasila je, dodajući da, iako UKAD još uvijek provodi tesiranja, to je ipak otežano s obzirom na prekinuta natjecanja u svim sportovim.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!