13:29 / 14.04.2022.

Autor: K.L./Hina

Sedmo izdanje utrke MTB 4 Islands

4 Islands MTB

4 Islands MTB

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Sedmo izdanje 4 Islands MTB, petodnevne etapne brdska biciklistička utrka čiji je osnovni cilj promocija brdskog biciklizma kao rekreacije, hobija, sporta i stila života, održava se od 19. do 23. travnja na Krku, Rabu, Cresu i Lošinju.

Ova godina razlikuje se od prethodnih po tome što je Ironman grupa otkupila kvarnersku utrku i predstavila "4 Islands MTB Race" kao dio svojih Epic series uz ostalih sedam utrka. Tako će Hrvatska i Kvarner stati uz bok Švicarskoj, Australiji, Novom Zelandu, Walesu, Andori i Južnoj Africi, a dodatna vrijednost ovog događaja je promocija hrvatskih otoka Krka, Raba, Cresa i Lošinj kao biciklističkih destinacija te unaprjeđenje ciklo turizma kao alternativnoga oblika turizma u RH.

Biciklisti će u pet dana prijeći 270 kilometara staza i preko 5000 metara ukupnog visinskog uspona. Utrka se svakoga dana odvija na drugom otoku što predstavlja zahtjevnu logistiku, ali i nezaboravno iskustvo natjecatelja i pratitelja. Okuplja oko 600 natjecatelja iz više od trideset zemlja svijeta, a natjecati se mogue u više kategorija, pa je samim tim omogućeno fer sudjelovanje natjecatelja različitih dobnih skupina i kombinacija.

Organizator projekta, Tomislav Zobec, kazao je kako je vizija projekta pozicionirati 4 Islands MTB stage race kao jednu od najprepoznatljivijih etapnih brdsko-biciklističkih utrka na svijetu i ostvariti održiv projekt za kompaniju i lokalnu zajednicu.

- Želja nam je promovirati brdski biciklizam i pružiti korisnicima neponovljivo iskustvo vožnje bicikla na jedinstvenim lokacijama te postati utrka s najjačim svjetskim imenima iz sporta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!