Sedmo izdanje "Nikola Tesla EV Rally Croatia"

21.05.2021.

16:43

Autor: I.L./Studio 4/HRT/IMS

Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016.

Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016.

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Ovog vikenda održat će se u Istri sa startom u Rovinju Hrvatski rally električnih automobila pod nazivom "Nikola Tesla EV Rally Croatia 2021". Riječ je o sedmom izdanju ovog renomiranog natjecanja.

Sportsko-ekološko-automobilističko natjecanje u Studiju 4 predstavio je organizator Igor Kolovrat.

- Dosad je bilo stotinjak timova i broj je rastao iz godine u godinu. Ovog puta će zbog situacije biti u reduciranom broju. Start je u Rovinju, a finiš je u Zagrebu. Posjećujemo zanimljive destinacije: Motovun, Hum, Vodnjan, Višnjan, testiramo domaće proizvode... To je jedna luksuzna tura više nego sportska sad u ovom izdanju kako smo napravili. Ne idemo na masovnost već na kvalitetu. Imamo dva tima iz Hrvatske ove godine, ostali su iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Nizozemske i Belgije.

Iako dođu s prilagođenim električnih vozilima, naziv reli treba shvatiti uvjetno, ističe Kolovrat.

- Imamo nekoliko lokacija na kojima se odvijaju sportski eventi, a ostalo se vozimo i pratimo prometne propise i mjeri se vrijeme. Na zatvorenim dionicama, poput aerodroma Vrsar 25. svibnja ili 30. svibnja u gradu Zagrebu gdje je zatvorena cijela ulica Hrvatske bratske zajednice, odvijaju se sportski događaji na samom reliju koji se posebno boduju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!