Sedam obranjenih naslova u karateu

28.03.2022.

16:29

Autor: K.L./Hina

Anđelo Kvesić

Anđelo Kvesić

Foto: Slaven Branislav Babic / PIXSELL

Rijeka je proteklih dana bila domaćin seniorskog PH u karateu, a u atletskoj dvorani na Kantridi održana su natjecanja u borbama i katama.

U katama naslove su obranili Matija Relić i Sara Malčec, KK Princ u ekipnoj muškoj, te KK Hrvatski dragovoljac u konkurenciji djevojaka.

U borbama učinili su to Anđelo Kvesić (+84 kg), osmi put uzastopno osvojivši naslov seniorskog prvaka Hrvatske, te Ines Grdenić (-50 kg) i Sadea Bećirović (-68 kg).

Ostali osvajači naslova prvaka Hrvatske u borbama su: Ema Sgardelli (-55 kg), Petra Nuić (-61 kg), Lucija Lesjak (+68 kg), Noa Rumenjak (-60 kg), Stjepan Štimac (-67 kg), Dino Šimunec (-75 kg) i Enes Garibović (-84 kg).

Sudjelovalo je 140 natjecatelja iz 48 klubova. Prvenstvo Hrvatske bilo je ujedno i jedno od natjecanja koje se boduje za izbor reprezentativaca i njihov nastup na predstojećem EP u Turskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!