20:24 / 25.04.2021.

Autor: A.M./HRT

Šebalj za HTV: Ogier je kriv za nesreću; Francuz iznio svoju stranu

Juraj Šebalj

Juraj Šebalj

Foto: TVD2 / HRT

Pobjednik WRC Croatia Rallyja i sedmerostruki svjetski prvak Sebastian Ogier je tijekom jutra uoči natjecanja sudjelovao u prometnoj nesreći u Zagrebu, srećom bez težih posljedica. 

video thumb

Francuz je sa suvozačem išao s Velesajma Avenijom Dubrovnik prema startu zadnje etape relija, no kod zgrade Porezne uprave u Sopotu neoprezno se prestrojio u desnu traku. U tom trenutku mu je po desnoj strani na desni dio vozila naletio osobni automobil, koji je završio na ugibalištu autobusne stanice. Nakon incidenta Ogier je imao sukob i s policajcem.


Zanimalo nas je vrijede li ista pravila za sve sudionike u prometu ili su vozači relija - iznimka. Najbolje će nam to objasniti naš automobilistički as Juraj Šebalj.


- Između brzinskih ispita moramo se voziti u otvorenom prometu, najnormalnije, po lokalnim pravilima. Tu se dogodila nesreća jer trkaći auto ima jako loše mrtve kuteve i ne znam što je Ogier točno htio napraviti, ali ono što sam ja uspio vidjeti, a policija će reći što se zaista dogodilo, on je stisnuo kočnicu i htio ići na autobusnu stanicu, da li nešto prišarafiti, provjeriti pritisak u gumama, ne znam točno. Uglavnom ja mislim da je Ogier kriv, rekao je Šebalj i nastavio:


- Međutim, on se tu s policajcem zakačio malo i policajac ga nije pustio da ide na brzinski ispit. Gledajte, policajac ima svoju direktivu i nije ga pustio. Budući da organizator ima police osiguranja svih natjecatelja, vjerujem da će se organizatori i policija dogovoriti. Ne znam kada se dogodilo u Hrvatskoj ili vani da je vozač utrke sam kriv, zaključio je Šebalj.


Reagirao je i Francuz objavom na svojem Instagramu:

- Želio bih se ispričati i pojasniti incident koji se dogodio jutros. Iako neke snimke nagovještavaju drugačije, zaustavili smo se policiji nakon naše prometne nesreće. Prvo smo se uvjerili da drugi vozač nije ozlijeđen, a zatim smo sve objasnili policiji i pokazali im sve dokumente. Nažalost, došlo je do velikog nesporazuma zbog jezične barijere. Sad je sve jasno, svi smo zajedno i sretni smo što se nitko nije ozlijedio, napisao je pobjednik Croatia Rallya.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!