12:46 / 23.06.2020.

Autor: K.L./Hina

SDUŠ poziva na pridržavanje preporuka o održavanju sportskih natjecanja

Ilustracija (Marko Dimic/PIXSELL)

Ilustracija (Marko Dimic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Središnji državni ured za šport (SDUŠ) u utorak je uputio poziv svim nacionalnim sportskim savezima i krovnim udruženjima na pridržavanje preporuka.
Središnji državni ured za šport (SDUŠ) u utorak je uputio poziv svim nacionalnim sportskim savezima i krovnim udruženjima na pridržavanje preporuka o održavanju sportskih natjecanja koje je izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo, jer podaci u posljednjih nekoliko dana o rastu broja zaraženih pokazuju da pandemija koronavirusa još uvijek traje.

- Hrvatski šport, kao i cijelo naše društvo, 2020. godinu pamtit će po pandemiji koronavirusa koja, na našu žalost, još uvijek traje i neizvjesno je kada će završiti. U proteklih nekoliko mjeseci Središnji državni ured za šport učinio je sve potrebne korake kako bi se negativne posljedice smanjile koliko god je to moguće i zajedničkim djelovanjem uspjeli smo se nositi sa svim nedaćama koje je ova pandemija donijela.
Ovim putem želimo vam zahvaliti na svim postupcima i naporima koje ste do sada uložili kako bi se šport nakon dugačke stanke vratio u normalno djelovanje. Međutim, kao što smo na početku istaknuli, pandemija još uvijek traje i odgovorno ponašanje svakog pojedinca i dalje je nužno potrebno.
Zato još jednom naglašavamo kako se je u svim športskim aktivnostima, od treninga i natjecanja športašica i športaša, pa do gledateljstva na tribinama, potrebno pridržavati preporuka koje je izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Podsjećamo da su aktualne preporuke kojih se je nužno pridržavati 'Preporuka za održavanje športskih natjecanja na otvorenom uz prisutnost gledateljstva', te 'Preporuka za održavanje športskih natjecanja u zatvorenim športskim objektima uz prisutnost gledateljstva', koje se mogu naći na internetskim stranicama
Središnjeg državnog ureda za šport (www.sdus.gov.hr) i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (www.hzjz.hr).
Najnoviji podaci o rastu broja zaraženih upozoravaju nas koliko je potrebno biti odgovoran, te vas još jednom pozivamo da se svi zajedno pridržavamo donesenih preporuka kako bismo sačuvali zdravlje svakog pojedinca te kako bi naš šport uskoro uistinu mogao prodisati punim plućima, navodi se u priopćenju Središnjeg državnog ureda za šport.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!