17:30 / 08.05.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

SDUŠ: 1041 zaposlenik ostvario pravo na potporu za ožujak

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Potporu za mjesec ožujak zatražilo je 539 pravnih osoba za 1215 zaposlenika.
Do sada je 1041 zaposlenik u 480 pravnih subjekata iz sustava sporta ostvario pravo na potporu za mjesec ožujak, a još je deset zahtjeva u obradi, objavio je u petak Središnji državni ured za šport (SDUŠ).

Temeljem Odluke o potpori za očuvanje radnih mjesta u sustavu športa pogođenim koronavirusom (COVID-19) Središnji državni ured za šport je od 20. travnja počeo sa zaprimanjem zahtjeva, obradom te isplatom sredstava za mjesec ožujak i travanj 2020.

- Za mjesec ožujak potporu je zatražilo 539 pravnih osoba za 1215 zaposlenika, a pravo na potporu do sada je ostvarilo 480 pravnih osoba za 1041 zaposlenika, stoji u priopćenju SDUŠ-a.

Na popisu 480 pravnih osoba kojima je potpora odobrena su i tri najtrofejnija nogometna kluba - GNK Dinamo, HNK Hajduk i HNK Rijeka, a od nogometnih prvoligaša na popisu su još koprivnički Slaven Belupo, NK Varaždin i pulska Istra 1961.

Potporu su zatražili i dobili nekadašnji europski košarkaški prvaci Split i Cibona, Hrvatski košarkaši savez, rukometni europski prvaci PPD Zagreb i koprivnička Podravka Vegeta, višestruki vaterpolski europski prvak dubrovački Jug AO, itd.

U obradi je još 10 zahtjeva, a kada svi zahtjevi budu obrađeni, Središnji državni ured za šport objavit će konačnu listu pravnih osoba koje su ostvarile pravo na potporu za mjesec ožujak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!