18:58 / 27.08.2019.

Autor: HRT

SD Gusar i Giovanni Cernogoraz s pobjedničkim peharima

Marko Bačić, Francesco Ravalico i Giovanni Cernogoraz

Marko Bačić, Francesco Ravalico i Giovanni Cernogoraz

Foto: - / -

Ekipa Gusara pobijedila je u konkurenciji 13 streljačkih društava iz Hrvatske.
Strijelci SD Gusar iz Novigrada ekipni su pobjednici Kupa Hrvatske u gađanju letećih meta – disciplina trap, dok je najbolji u pojedinačnoj konkurenciji najistaknutiji član Gusara, naš olimpijski pobjednik, Giovanni Cernogoraz.

Kup natjecanje u trapu počelo je u travnju, strijelci su se natjecali u četiri kola (Zadar, Osijek, Luže – Zagreb i Bužinija – Novigrad), a u finalnom natjecanju na streljani Luže našla su se 24 strijelca seniora, šest juniora i šest djevojaka. Oni su se natjecali samo u pojedinačnoj konkurenciji, dok je ekipni poredak odlučen bodovima u četiri kola kupa.

Ekipa Gusara pobijedila je u konkurenciji 13 streljačkih društava iz Hrvatske. Drugo mjesto osvojila je ekipa Gorda iz Velike Gorice, dok su treći bili strijelci Novog Zagreba.

Korz ovo natjecanje najčešće su za ekipu Gusara nastupali pojedinačni pobjednik Giovanni Cernogoraz, te Francesco Ravalico i Marko Bačić. Pored njih u ovogodišnjem kup natjecanju nastupali su još Denis Vatovec, Adriano Labinjan, Eni Jugovac, Mauro Capellari te u jednom kolu Bruno Ravalico i Valter Cernogoraz.

Finalno natjecanje izborio je i junior Alen Čekić, ali zbog obaveza nije mogao sudjelovati u završnici. Giovani Cernogoraz je i prije finalnog dijela, nakon četiri kola, bio vodeći strijelac nakon što je pobijedio u tri kola kupa. Iza njega su, nakon tog dijela natjecanja, bili Anton Glasnović (G.A.J. Zagreb), Josip Glasnović (J. G. Team) i Marko Germin (Gord - Velika Gorica).

- Kup natjecanje i državno prvenstvo je najviše što jedan klub u streljaštvu može osvojiti na državno razini i sasvim smo zadovoljni novim uspjehom naših strijelaca. I do sada smo osvajali kup, te nekoliko puta bili državni prvaci, a svaki novi uspjeh, bilo pojedinačno naših članova ili društva u cjelini svakako godi i potvrda je cjelokupnog uspješnog rada po čemu spadamo među najaktivnija streljačka društva u Hrvatskoj. Slijede nam nova natjecanja, nadamo se novim uspjesima, naglasio je predsjednik SD Gusar Valter Cernogoraz.
Sanjin Bačić, Valter Cernogoraz

Sanjin Bačić, Valter Cernogoraz

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!