11:29 / 10.09.2019.

Autor: I.L.K./HRT

Schumacher na posebnoj terapiji u pariškoj bolnici

Screenshot: Reuters

Screenshot: Reuters

Foto: - / REUTERS

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 trenutačno se nalazi u pariškoj bolnici Georges-Pompidou.
Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Nijemac Michael Schumacher trenutačno se nalazi u pariškoj bolnici Georges-Pompidou. Prema pisanju Le Parisiena, legendarni je vozač iz svojeg doma u Švicarskoj doputovao u francusku prijestolnicu na dvodnevnu terapiju matičnim stanicama.

Schumacher se nalazi pod nadzorom poznatog liječnika Philippea Menaschea, stručnjaka za kardiovaskularnu kirurgiju, a cilj liječenja je pomoći mu u podizanju imunološkog sustava, prenose francuske novine.
Navodno je slavni Nijemac već dvaput boravio u bolnici u Parizu od kada je doživio tešku nesreću na skijanju. Schumacher je stradao 29. prosinca 2013. na skijanju u francuskim Alpama udarivši glavom o stijenu. Iako je nosio skijašku kacigu, doživio je teške ozljede glave. Prebačen je u bolnicu u Grenobleu gdje je podvrgnut dvjema operacijama i stavljen u induciranu komu. Pet mjeseci poslije prebačen je s odjela intenzivne skrbi na rehabilitacijski odjel, a u lipnju 2014. je iz Grenoblea premješten u Sveučilišnu bolnicu u Lausanni. U rujnu iste godine stigao je u svoj dom u švicarskom Glandu, mjestašcu na obali Ženevskog jezera.
Od tada mediji samo nagađaju o njegovu zdravstvenom stanju, no obitelj o svemu šuti.

Schumacherova zdravstvena situacija tako je postala jedna od najvećih tajni današnjeg sporta. Dio medija navodi kako bespomoćno leži u bolničkom krevetu, dok drugi tvrde kako samostalno hoda po kući i da se oporavak dobro odvija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!