Savršen start Hrvata na Europskom prvenstvu mlađih seniora

14.04.2022.

22:27

Autor: A.M./HRT/HBS

default error photo

Hrvatska je odradila savršeni start na Europskom boksačkom prvenstvu mlađih seniora u Sofiji, koje se održava od 14. do 22. travnja. U tri nastupa tijekom prvog dana prvenstva ostvarene su i tri pobjede hrvatskih mladih prvaka.

Fabijan Tomkić (67 kg), Leon Buzik (71 kg) i Gabrijel Debanić (75 kg) sigurnim su se pobjedama, svi jednoglasno plasirali u osminu finala u svojim kategorijama, koje su i najbrojnije na Europskom prvenstvu.


Fabijan Tomkić, debitant iz BK Nokauta, u šesnaestini finala jednoglasnom je odlukom 5:0 svladao reprezentativca Srbije Uroša Veljovića. Tomkić je suvereno dominirao u meču protiv srpskog boksača i plasirao se u osminu finala kategorije do 67 kg, koja je na rasporedu u popodnevnom terminu od 14 sati u subotu.


Leon Buzik iz BK Rijeke, naš prvak u polusrednjoj kategoriji do 71 kg i najbolji boksač državnog prvenstva za mlađe seniore u Zadru, četvrtfinalist prošlogodišnjeg Europskog prvenstva za mlađe seniore u Budvi, u šersnaestini finala u Sofiji pobijedio je Estonca Makara Vdovitsenka koji je svrstavan među favorite u Sofiji, jednoglasnom odlukom i izborio 1/8 finala u nedjelju, 17. travnja u večernjem terminu od 18 sati.


Gabrijel Debanić, još jedan debitant, član BK Leone Zagreb, u srednjoj kategoriji do 75 kg u šesnaestini finala uvjerljivo je u sve tri runde sa sigurnih 5:0 svladao Moldavca Vladislava Nicolaua, s tim da je u trećoj rundi uzdrmao Moldavca, a sudac mu je mogao brojati još koji puta. Debanić će se u osmini finala boriti već u petak, 15. travnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!