22:10 / 29.03.2021.

Autor: Robert Jelečević/Stadion/I.Ž.K./HRT

Šaškin i Prodan u Stadionu: Raste uzbuđenje uoči Croatia Rallyja

Daniel Šaškin i Viliam Prodan

Daniel Šaškin i Viliam Prodan

Foto: Stadion/HTV / HRT

Manje od mjesec dana ostalo je do spektakularnog događaja u Hrvatskoj, Croatia Rallyja, koji je ove sezone uvršten u elitni WRC, Svjetsko prvenstvo u reliju.

Gosti Roberta Jelečevića u emisiji Stadion bili su Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja, i Viliam Prodan, hrvatski reli vozač.

- Raste uzbuđenje, još je puno posla pred nama iako smo više-manje odradili ono najbitnije. Sada su krenula testiranja, već nam dolaze vozači svjetske klase. U završnim smo fazama oko same realizacije i nadam se da ćemo biti uspješni u realizaciji, rekao je Šaškin.

O dojmovima u WRC-u pričao je Prodan nakon nastupa na reliju u Monte Carlu, kojim je otvorena ova sezona u WRC-u.

- To je san snova i ostvarenje dječačkih snova svakog relijaša, pogotovo nastup na Monte Carlu. Monte Carlo je kultni reli, najteži, najzahtjevniji reli na svijetu i bila je čast biti dio toga, nastupiti tamo, doći do cilja, predstavljati Hrvatsku. Na Monte Carlu se nakon 15 godina vijorila hrvatska zastava, to je stvarno lijepi osjećaj. Uspjeli smo u svom cilju, a to je bio završiti reli uspješno. Malo nam je falilo da to bude još uspješnije, ali što je, tu je, jedno veliko iskustvo za nastup na domaćem terenu, rekao je Prodan.

Organizirati utrku Svjetskog prvenstva u reliju veliki je izazov. Više od 300 km staza treba osigurati, koliko je to teško izvesti logistički?

- Mislim da je ovo jedna od najbrojnijih organizacija u Hrvatskoj nakon Univerzijade. Nas ima oko tisuću u samoj organizaciji. Uz pomoć Hrvatskog auto i karting saveza i gotovo svih klubova u Hrvatskoj, gotovo da je svaki klub dao po jednog čovjeka, pripremili smo se vrhunski da osiguramo na najvišem nivou. COVID nam predstavlja veliki problem, iako vjerujem da ćemo moći imati gledatelje, da će moći stajati uz samu cestu, kaže Šaškin.

Pogledajte video!

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!