12:25 / 21.10.2019.

Autor: I.L.K./Hina

Šapina brončani na Grand Prix turniru u Sofiji

-

-

Foto: - / -

Uz Šapina nastupilo je još deset hrvatskih taekwondo boraca.
Ivan Šapina iz TK Osvita osvojio je brončanu medalju u kategoriji iznad 80 kg na trećem Grand Prix turniru u Sofiji održanom ovaj vikend na kojem je osim njega nastupilo još deset hrvatskih taekwondo boraca.

Šapina je drugog dana turnira u prvom kolu izbacio klupskog kolegu Vedrana Goleca, a nakon njega predstavnika Jordana pa Velike Britanije da bi u polufinalu bolji od njega bio Siqueira Maicon iz Brazila (1-18).

Prvog dana turnira Nikita Glasnović (TK Marjan) je poražena u drugom kolu, Bruna Vuletić (TK Split) je u kategoriji do 57 kg stigla do četvrtfinala, a Leon Glasnović (TK Marjan) je zaustavljen u prvom kolu u kategoriji do 58 kg.

Drugog dana Grand Prix turnira, koji se prvi put održava u Sofiji, nastupile su još Matea Jelić (TK Marjan) i Doris Pole (TK Dubrava) u kategoriji do 67 kg, ali su obje zaustavljene u drugom kolu. Iva Radoš (TK Metalac) u kategoriji iznad 67 kg izgubila je u četvrtfinalu.

Trećeg dana nastupile su u kategoriji do 49 kg Kristina Tomić (TK Osvit) i Lena Stojković (TK Split). Tomić je nakon prvog kola u kojeg je bila slobodna poražena u drugom kolu, dok je Stojković zaustavljena u prvom kolu. Zadnjeg dana Grand Prix-a borio se i Toni Kanaet (TK Marjan) koji je u kategoriji do 80 kg poražen u drugom kolu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!