19:40 / 28.03.2020.

Autor: HRT/HR2

Sandra Perković za HRT: Treninge odrađujem na balkonu

Sandra Perković (REUTERS/Dylan Martinez)

Sandra Perković (REUTERS/Dylan Martinez)

Foto: - / REUTERS

Poslušajte kako Sandra komentira odgodu OI, ali i kako provodi dane u karanteni.
U današnjoj emisiji Sport i glazba bilo je riječi o odgodi Olimpijskih igara 2020., između ostalog i kroz razgovor s olimpijskom pobjednicom u bacanju diska, Sandrom Perković. Ali, nije to bila i jedina tema razgovora u kojem se otkrivaju i neki drugi Sandrini talenti...

- Nama koji smo cijele godine na pripremama dobro dođe boravak kod kuće. Dvaput tjedno odem bacati disk, a ostatak treninga odrađujem na balkonu, sa smiješkom govori Sandra, podržavajući odluku o odgodi Igara u Tokiju.

- Svima ta odluka donekle je teško pada, jer pripremali smo se u ciklusima baš za ovo ljeto, ali sad se moramo prilagoditi. Uostalom, u ovim uvjetima nitko se od nas ne bi mogao adekvatno spremiti za Igre, a radi se u natjecanju u koje je uloženo puno truda i novaca pa nema smisla da se održavanje forsira. Najbolje je biti pobjednik kad znaš da su svi adekvatno pripremljeni.

U danima kad većina stanovništva silom prilika vrijeme provodi unutar četiri zida, sportaši se nalaze u vrlo nezavidnoj situaciji, no i Sandra Perković nastoji se s time nositi najbolje što može.

- Sad sam u baznom dijelu priprema, kad su kondicija i izdržljivost važniji od snage, pa sve uspijevam uskladiti. Nisam jedna od onih koji šetaju po Jarunu, zagovaram ostanak kod kuće. Osoba sam od socijalnog kontakta, no često putujem pa sam navikla komunicirati putem društvenih mreža. Najviše mi smeta što sam u Zagrebu, ali zbog samoizolacije ne mogu posjetiti majku u Dubravi, požalila se Sandra Perković, pa u opuštenom razgovoru s Teom Rožman Svedrović otkrila kako se u karanteni nosi s dnevnim aktivnostima, ali i kućanskim poslovima.

Cijeli razgovor sa Sandrom Perković poslušajte ovdje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!