18:21 / 01.09.2021.

Autor: A.M./Hina

Sandra Perković treća, Marija Tolj peta

Sandra Perković (Marko Lukunić/PIXSELL)

Sandra Perković (Marko Lukunić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je treće mjesto na natjecanju bacačica diska koje je održano u gradskom parku Ter Kamerenbos dva dana prije glavnog dijela mitinga Dijamantne lige u Bruxellesu, dok je druga hrvatska predstavnica Marija Tolj bila peta.

Hrvatska rekorderka je nakon pet serija bila na drugom mjestu s hicem 65,14 m iz treće serije, dok je u tom trenutku vodeća bila Kubanka Yaime Perez sa 66,47 m. Treća je sa 64,25 m bila olimpijska pobjednica iz Tokija Amerikanka Valarie Allman (64,25 m).


Četvrta je završila Kubanka Denia Caballero (62,28 m), a 21-godišnja Marija Tolj je hicem 61,80 m iz druge serije osvojila peto mjesto, čime se kvalificirala za nastup na finalu Dijamantne lige u Zuerichu.

Prema pravilima Dijamantne lige za bacačke discipline, o plasmanu prve tri natjecateljice odlučuje posljednja, šesta serija. U njoj je ponovno najbolja bila Perez sa 63,41 m. Allman je imala samo tri cm kraći hitac (63,38 m), dok je Perković nakon treće serije imala tri neispravna pokušaja i tako završila na trećoj poziciji.


U redoslijedu Dijamantne lige vodeća je Perez s 30 bodova, ispred Sandre Perković (28 bodova) i Valarie Allman (20 bodova). Na finalu u Zuerichu pravo nastupa su još izborile Denia Caballero (14), Marija Tolj (12) i Portugalka Liliana Ca (11).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!