18:02 / 07.01.2020.

Autor: M.Š./HRT

Sandra Perković: Tokio je "špica" moje karijere

-

-

Foto: - / -

Olimpijska pobjednica Sandra Perković priprema se za nastup na Igrama u Tokiju, a koje su na rasporedu sljedećeg ljeta, od 24. srpnja do 9. kolovoza.
Olimpijska pobjednica Sandra Perković priprema se za nastup na Igrama u Tokiju, a koje su na rasporedu sljedećeg ljeta, od 24. srpnja do 9. kolovoza.

U emisiji Klub 7, otkrila je kako sve napreduje te kakva su očekivanja od tog najvećeg sportskog događaja 2020. godine.

Olimpijske igre u Tokiju bit će "špica" njezine karijere, ističe Sandra Perković te se prisjeća prve od za sada dvije osvojene zlatne olimpijske medalje.

- Prvi puta kada sam bila na olimpijskom stadionu, pred 80 tisuća ljudi, prođe vas jeza. To su bile kvalifikacije, a onda u finalu ste vi već spremni. Moje prvo zlato? Kada se puštala hrvatska himana...Veliki splet okolnosti i veliki splet emocija, govori Sandra Perković o prvom olimpijskim zlatu koje je osvojila u Londonu 2012. godine.

Krajem kolovoza Sandru očekuje i Europsko prvenstvo u Parizu.

- Atletika je promijenila raspored, više nema Dijamantne lige, to je sada Zlatna liga, ali sve je podređeno Olimpijskim igrama.

Što se tiče radnog dana sportaša poput Sandre Perković, kaže da radni dan traje od 0-24.

- Sve počinje od odmora, potom jutarnjeg treninga, rehabilitacije... Potom je odmor za drugi trening, pa trening, rehabilitacija te odlazak u krevet. U režimu smo od 0-24.

O bacanju diska kao sportu, Sandra kaže da je on nemilosrdan.

- Ne prašta greške, loše dane...Moraš biti i fizički i psihički spreman, ali veliku ulogu igra ta sreća.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!