10:36 / 09.08.2018.

Autor: Hina

Sandra Perković s lakoćom u finale Europskog prvenstva

Sandra Perković (Goran Stanzl/PIXSELL)

Sandra Perković (Goran Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković bez poteškoća se plasirala u finalno nadmetanje hicem od 64,54 metra u prvoj kvalifikacijskoj seriji.
Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković bez poteškoća se plasirala u finalno nadmetanje hicem od 64,54 metra u prvoj kvalifikacijskoj seriji, čime je kvalifikacijsku normu nadmašila za više od šest metara, dok je druga hrvatska predstavnica 18-godišnja Marija Tolj sa hicem 55,52 m završila kvalifikacije na 16. mjestu.

Ne želim razmišljati o povijesti i osvajanju još jednog naslova. Uvijek je lijepo kvalificirati se u prvom pokušaju i mislim da će natjecanje biti odlično. Nisu mi drage ove kvalifikacije u kojima je norma daleko ispod mog standarda, a ne želim da izgleda kao da je to što radim bezvrijedno. Na televiziji to uvijek tako izgleda, izjavila je Sandra Perković, koja će u subotu imati priliku postati prvom osobom u povijesti s pet uzastopnih zlatnih medalja na europskim prvenstvima na kojima još nikada nije osvojila drugo mjesto.
Osim četverostruke europske prvakinje te dvostruke svjetske prvakinje i olimpijske pobjednice, kvalifikacijsku normu uspjelo je prebaciti još šest diskašica: Njemice Shanice Craft (61,13 m), Nadine Mueller (60,64 m) i Claudine Vita (59,18 m),  Portugalka Irina Rodrigues (59,22 m), Moldavka Alexandra Emilianov (58,83 m) i Talijanka Daisy Osakue (58,73 m). Uz spomenutih sedam u finale su se na osnovi rezultata plasirale Portugalka Liliana Ca (58,37 m),  Čehinja Eliška Stankova (57,81 m), Srpkinja Dragana Tomašević (57,77 m), Britanka Jade Lally (57,71 m) i Grkinja Hrosoula Anagnostopoulou (56,52 m). 
Druga hrvatska predstavnica, 18-godišnja juniorka Marija Tolj, kvalifikacije je završila na 16. mjestu s hicem od 55,52 metra.
Finale za bacačice diska na rasporedu je u subotu, pretposljednjeg natjecateljskog dana, a započet će u 20.20 sati. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!