Sandra Perković protiv Allman i Pudenz lovi desetu pobjedu u Zagrebu

04.09.2022.

12:50

Autor: HRT/Hina

default error photo

 Još je tjedan dana ostalo do velikog obračuna bacačica diska na 72. Boris Hanžeković memorijalu – WA Continental Tour Gold mitingu u Zagrebu, a najbolja hrvatska atletičarka i šesterostruka prvakinja Europe Sandra Perković lovit će svoju desetu pobjedu na domaćem mitingu.

Sudeći prema imenima suparnica sa startne liste, Perković neće imati nimalo lak posao.


U Zagreb ponovno dolazi aktualna olimpijska pobjednica Valarie Allmankoja je prošle godine uvjerljivo pobijedila na Hanžekovićevom memorijalu hicem od 69.63 metara. Ovu sezonu je otvorila američkim rekordom i najboljim rezultatom u svijetu u zadnjih 30 godina – 71.46, no na Svjetskom prvenstvu u Eugeneu bila je treća, iza hrvatske rekorderke.


Na 72. Boris Hanžeković memorijalu nastupit će i olimpijska i europska doprvakinja Kristin Pudenz, koja je u finalu Europskog prvenstva u Münchenu bacila osobni rekord (68.87) i ostala svega osam centimetara iza Sandre Perković.


Na stadionu Mladosti gledatelji će vidjeti brončanu iz Münchena još jednu Njemicu Claudine Vitu čiji je najbolji ovogodišnji rezultat 65.20, a nakon osmog mjesta u Eugeneu i šestog u Münchenu dijelom diskaške elite postala je i druga hrvatska bacačica diska, Marija Tolj (64.71).


Bacanje diska je na programu zagrebačkog mitinga u nedjelju 11. rujna u 19 sati.

Bacanje diska (Ž) – privremena startna lista


1. Sandra Perković (HRV)

2. Marija Tolj (HRV)

3. Laulauga Tausaga (SAD)

4. Valarie Allman (SAD)

5. Kristin Pudenz (NJEM)

6. Claudine Vita (NJEM)

7. Lisa Brix Pedersen (DAN)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!