Sandra Perković na "Hanžeku" protiv olimpijske pobjednice

21.08.2021.

09:53

Autor: A.M./Hina

Sandra Perković

Sandra Perković

Foto: Wang Lili / XinHua/PIXSELL

Natjecanje diskašica zasigurno će biti jedna od najatraktivnijih disciplina 71. Memorijala Borisa Hanžekovića jer su svoj dolazak potvrdile dvostruka olimpijska pobjednica Sandra Perković te aktualna olimpijska pobjednica iz Tokija, Amerikanka Valarie Allman, objavili su u subotu organizatori.

Osim što će imati prigodu za svojevrsni revanš američkoj diskašici, najbolja hrvatska atletičarka lovit će 14. rujna na stadionu Mladosti i svoju već desetu pobjedu na zagrebačkom mitingu.


Ovo neće biti prvi dolazak Valarie Allman na Boris Hanžeković memorijal. Tada malo poznata američka bacačica diska nastupila je u Zagrebu i 2018. godine te sa 61.38 zauzela treće mjesto, iza Sandre Perković (67.60) i Kubanke Yaime Perez (64.78).


Na Olimpijskim igrama u Tokiju je Valarie Allman već u prvoj seriji bacila pobjedničkih 68.98 metara, dok je Sandra Perković sa 65.01 zauzela četvrto mjesto i prvi put nakon 11 godina ostala bez odličja na velikim natjecanjima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!