22:48 / 31.08.2018.

Autor: I.Ž.K./HRT

Sandra Perković: I ja sam od krvi i mesa

Sandra Perković (Marko Lukunić/PIXSELL)

Sandra Perković (Marko Lukunić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Ne možeš letjeti visoko, a da ne padneš, jer tek onda možeš dobiti zamah da odeš tamo gdje ti je mjesto, izjavila je Sandra Perković nakon trećeg mjesta u Bruxellesu.
Iako su svi očekivali sedmu titulu pobjednice Dijamantne lige u bacanju diska Sandre Perković, to se ipak nije dogodilo. "Kraljica diska" opterećena zdravstvenim problemima na finalu u Bruxellesu osvojila je treće mjesto, no smatra da je to u neku ruku i motivacija za ono što slijedi.

Perković bez sedmog uzastopnog naslova u Dijamantnoj ligi

Nije bilo kako smo svi očekivali i priželjkivali. Sezona je bila dosta duga, ovo je samo jedno natjecanje u nizu, dala sam sve od sebe, trudila se, borila se do zadnjeg hica, ali jednostavno tijelo nije dalo koliko god da je glava željela. Europsko prvenstvo u Berlinu ostavilo je traga, a i duga sezona, izjavila je Perković nakon finala Dijamantne lige u Bruxellesu. Pobijedila je na sva četiri prethodna mitinga Dijamantne lige, no ne i na finalnom natjecanju.

Doista je ovaj sistem Dijamantne lige nepravedan, ali takva su pravila, to je sport. Od nijednog svog poraza nisam se vratila gora, uvijek sam se vraćala bolja, mislim da sam naviknula sebe i sve oko sebe samo na pobjede, daleke hice i velike rezultate, ali i ja sam čovjek od krvi i mesa, i ja svaki dan prolazim uspone i padove i samo moj tim i ja znamo kako je meni bilo zadnjih sedam dana. Meni je najbitnije da sam ja uspjela doći u Bruxelles na Dijamantnu ligu, koliko god zdravstveno nisam stabilna, pokušala sam se boriti za taj sedmi trofej, koji je nažalost iskliznuo iz ruku. Ali, moram reći da ja nisam danas izgubila na nekim velikim daljinama. Ja sam danas izgubila samo od sebe, jer je 65 metara bilo dovoljno za osvajanje trofeja. Imala sam to danas u rukama, ali jednostavno nisam mogla to do kraja izvesti, rekla je najbolja hrvatska sportašica.

Ova godina još nije gotova, očekuje me Kontinentalni kup i Hanžek i bacanje pred domaćom publikom. Ne možeš letjeti visoko, a da ne padneš, jer tek onda možeš dobiti zamah da odeš tamo gdje ti je mjesto. Ovo je malo šok i hladan tuš, a opet i velika motivacija za ono što dolazi, rekla je Sandra Perković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!