20:21 / 27.01.2020.

Autor: A.M./HRT

Samokritični Tucak: Ne zadovoljavamo se četvrtim mjestima

Ivica Tucak

Ivica Tucak

Foto: - / -

Hrvatski vaterpolisti zauzeli su četvrto mjesto na Europskom prvenstvu u Budimpešti. Izbornik Ivica Tucak gostovao je nakon povratka u Hrvatsku u emisiji Stadion.
Hrvatski vaterpolisti zauzeli su četvrto mjesto na Europskom prvenstvu u Budimpešti. Izbornik Ivica Tucak gostovao je nakon povratka u Hrvatsku u emisiji Stadion. - Nismo bili uspješni, nikad se nismo zadovoljavali s četvrtim mjestom ,s igranjem polufinala. Mi smo htjeli osigurati Olimpijske igre u Tokiju. Kad bi sad radili neku površnu analizu sve je to odlučila jedna lopta. No ovaj posao ne dozvoljava površne analize, treba raditi detaljne analize. Po njoj je jasno da smo imali padove u igri, rekao je izbornik Ivica Tucak. O tim padovima Tucak kaže: - Ne samo protiv Crne Gore, evidentno je sad da se to dogodilo i protiv Grčke i protiv Španjolske. Razlog je sigurno nedovoljna fizička pripremljenost. Fizička priprema je u korelaciji s mentalnom snagom, kad si jak koncentriran si. No onda je dolazilo do pada, kad nestane snaga nema mentalne razboritosti, ne prepoznaješ situacije. Nažalost, siječanjsko EP uvjetovano je tako da nema vremena za neke velike pripreme. Analizirat ćemo jesmo li promašili u pripremama, možda s putovanjem u Australiju, dva dana gubiš na put, zatekao nas je Božić i nova godina, tu smo izgubili dane i možda je to bila greška, samokritičan je Tucak. Detaljniju analizu nastupa Hrvatske na EP-u pogledajte u videu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!