19:34 / 29.03.2020.

Autor: HRT

Samanta Fabris u posljednji tren napustila Rusiju

-

-

Foto: - / -

Najbolja hrvatska odbojkašica prije nekoliko dana vratila se u Hrvatsku.
Zbog koronavirusa neizvjestan je nastavak sportskih natjecanja, hrvatski sportaši nalaze se po cijelom svijetu i čekaju rasplet situacije. Neki su ostali u svojim inozemnim domovima, a neki su se uspjeli vratiti kući. Među njima je  najbolja hrvatska odbojkašica Samanta Fabris koja se posljednjim letom vratila iz Rusije.

Fabris je od ove sezone članica Dinama iz Kazanja. U Rusiji su sportski događaji prekinuti kasnije nego u ostatku Europe.

- Tursko i rusko prvenstvo se najduže igralo, a još se igra samo u Bjelorusiji. Prije dva dana proglasili su prekid ruskog prvenstva i morali smo stati. Čim se to dogodilo iz kluba su nam kupili karte i uhvatila sam zapravo zadnji let, nakon toga su obustavljeni internacionalni letovi.

Odgovorna na terenu, odgovorna u životu. Po povratku kući stavila se u samoizolaciju kako bi zaštitila druge.

- Prvi dan sam samo spavala, nisam bila produktivna. Bit će vremena za gledanje filmova, počela sam učiti ćirilicu, budući da ostajem još dvije godine bit će mi lakše, rekla je Fabris koja je produžila ugovor s Dinamom na još dvije sezone.

Fabris je sedam godina igrala u Italiji u klubovima na sjeveru zemlje, u tim regijama sada nitko ne razmišlja o sportu.

- Produžili su im karantenu do 18.4. Stanje je kaotično, ali odbojka i cijeli sport padaju u drugi plan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!