Salt Lake City spreman za domaćinstvo ZOI već 2030.

04.02.2022.

11:54

Autor: HRT/Hina

Olimpijske igre

Olimpijske igre

Foto: Karolis Kavolelis / Shutterstock.com

Salt Lake City spreman je biti domaćin Zimskih olimpijskih igara već 2030., izjavila je u petak predsjednica Američkog olimpijskog i paraolimpijskog odbora Susanne Lyons.  

Salt Lake City je bio domaćin ZOI 2002. i ima svu potrebnu infrastrukturu. 


 - Mi smo već u dijalogu sa Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO), ali nije bilo riječi o godini. Ovisno o potrebama olimpijskog pokreta to se može ostvariti 2030. ili nakon toga, kazala Susanne Lyons na konferenciji za novinare u Pekingu.


 O domaćinstvu ZOI 2030. razmišljaju i u Vancouveru, koji je bio domaćin 2010., te u Sapporu, koji je ugostio ZOI 1972. Također, postoji španjolska kandidatura u regiji Kataloniji, a i Ukrajina je pokazala interes.

   

 - Salt Lake City ima sva sva borilišta spremna, bio je već domaćin ZOI i ima visoku potporu lokalnog stanovništva. Salt Lake City je našim partnerima u MOO dao do znanja da su spremni organizirati igre čim bude potrebno, dodala je Lyons.


 Sljedeće ZOI 2026. godine organizirat će Cortina D’Ampezzo i Milano.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!