Sinovčić uoči Paraolimpijskih igara: Svi od mene očekuju medalju

17.08.2021.

09:03

Autor: Regina Zubanović/M.M./Dobro jutro Hrvatska/HRT

Dino Sinovčić, paraolimpijski plivač

Dino Sinovčić, paraolimpijski plivač

Foto: Dobro jutro Hrvatska / HRT

Nakon završenih Olimpijskih igara u Tokiju, uskoro počinju i Paraolimpijske igre. Na njih će i 29-ogodišnji Splićanin Dino Sinovčić, jedan od najboljih plivača s invaliditetom na svijetu i jedan od najboljih hrvatskih sportaša.

Upornost, skromnost i tvrdoglavost dovele su ga do titule svjetskog i europskog prvaka u disciplini 100 metara leđno. Ovo će mu biti druge Paraolimpijske igre, jer je već nastupio u Riju 2016. 

- Svi očekuju od mene medalju, ali ja to ne mogu obećat. Mogu obećati da ću dati sve od sebe i ako će to biti dovoljno za medalju, nitko sretniji od mene, rekao je Dino, dodavši da će konkurencija biti žestoka. 

- Bit će zanimljiva utrka i stotinke će odlučivati u borbi za medalju. Mene to veseli i drago mi je da će biti zanimljivo.

Istaknuo je da se dobro osjeća i da su odradili sve što su si zacrtali. 

- Zadnju godinu trenirao sam kao nikad prije i na tome temeljim svoj optimizam i spremnost jer bez toga nema ni vrhunskih rezultata, zaključio je Dino. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!