Ruskinja Antjuh ostala bez olimpijskog zlata

21.12.2022.

19:00

Autor: Hina/HRT/A.V.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Shutterstock

Ruskinja Natalija Antjuh i službeno je ostala bez zlatnog olimpijskog odličja osvojenog u utrci na 400 metara s preponama na Igrama 2012. u Londonu. 

Ruskoj 41-godišnjoj atletičarki je u listopadu izrečena kazna zbog korištenja zabranjenih stimulativnih sredstava i svi su joj rezultati postignuti između 15. srpnja 2012. i 29. lipnja 2013. izbrisani, a odluka je postala pravomoćna s obzirom na to da se Antjuh na nju nije žalila u zakonskom roku od 45 dana.


Međunarodni olimpijski odbor sada može preraspodijeliti odličja iz spomenute utrke pa će zlato dobiti Amerikanka Lashinda Demus, srebro će pripasti Čehinji Zuzani Hejnovoj, a bronca Jamajčanki Kaliese Spencer.


Šef Jedinice za atletski integritet Brett Clothier rekao je da je ovo tijelo posvećeno osiguravanju "čistog i poštenog natjecanja te rezultata, čak i ako se to dogodi desetljeće poslije".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!