Ruski olimpijski odbor osuđuje "diskriminirajuće" kriterije MOO-a

28.03.2023.

19:39

Autor: A.M./Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Sobolev Igor / Shutterstock.com

Ruski olimpijski odbor osudio je kriterije za povratak ruskih i bjeloruskih sportaša u međunarodna natjecanja kao "diskriminirajuće".

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) u utorak je preporučio ponovno uključivanje ruskih i bjeloruskih sportaša u međunarodna natjecanja, pod neutralnom zastavom i u pojedinačnoj konkurenciji, pod uvjetom da nisu aktivno podržavali agresiju na Ukrajinu.


Za Ruse i Bjeloruse ekipna natjecanja su i dalje zatvorena. MOO je također, ponovio kako je protiv toga da Rusija i Bjelorusija budu domaćini međunarodnih sportskih događaja, a međunarodnim savezima je jasno poručeno da ne pozivaju političare iz spomenutih zemalja na velika natjecanja.


- Najavljeni kriteriji za povratak na međunarodna natjecanja su neprihvatljivi. To je diskriminacija na nacionalnoj osnovi, poručio je predsjednik Ruskog olimpijskog odbora Stanislav Pozdniakov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!