12:26 / 13.12.2018.

Autor: Hina/A.M.

Ruski biatlonci pod istragom za doping u Austriji

Alexander Loginov (Screenshot: YouTube)

Alexander Loginov (Screenshot: YouTube)

Foto: - / -

Ruska biatlon momčad je pod istragom u Austriji zbog sumnji na doping za vrijeme Svjetskog prvenstva u veljači 2017. godine.
Ruska biatlon momčad je pod istragom u Austriji zbog sumnji na doping za vrijeme Svjetskog prvenstva u veljači 2017. godine, koje je održano u Hochfilzenu (Tirol), objavilo je u četvrtak austrijsko tužiteljstvo.

Deset članova momčadi - petoro sportaša i pet članova stožera  - obuhvaćeno je istragom koja je pokrenuta zbog sumnji u "tešku prijevaru povezanu s dopingom" i "korištenje zabranjenih tvari i metoda povezanih s dopingom", navodi se u priopćenju.

Ruska biatlon momčad se trenutačno nalazi u Hochfilzenu, gdje se od četvrtka do nedjelje održava utrka Svjetskog kupa. U srijedu su ruske sportaše posjetili austrijski istražitelji, stoji pak u priopćenju Ruske biatlon federacije.

"Policajci su ispitali neke sportaše i ruske stručnjake. Pitanja su se odnosila na eventualna kršenja antidopinških pravila za vrijeme SP-a 2017 u Hochfilzenu (...)", dodaje se u ruskom priopćenju. Ruski biatlonski savez je objavio i da će ruski sportaši sudjelovati u natjecanjima kako je predviđeno, a predsjednik Federacije Vladimir Dračev će doći u Hochfilzen.

"Jučer su me optužili, i to ne samo mene, za nekakvu muljažu s krvnom transfuzijom i za još neke stvari. A sve se to dogodilo u veljači 2017. godine", požalio se na svom Instragam profilu ruski biatlonac Alexander Loginov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!