17:29 / 05.09.2018.

Autor: HRT

Ruske atletičarke Lebedjeva i Abakumova ostale bez tri odličja sa SP-a

Foto:Dino Stanin/PIXSELL

Foto:Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ruskoj troskokašici i skakačici u dalj Tatjani Lebedjevoj te bacačici koplja Mariji Abakumovoj oduzete su tri medalje zbog dopinga.
Ruskoj troskokašici i skakačici u dalj Tatjani Lebedjevoj te bacačici koplja Mariji Abakumovoj brisani su rezultati postignuti od kolovoza 2008. do kolovoza 2012. godin, zbog naknadno otkrivene uporabe nedopuštenih stimulativnih sredstava, te su izgubile tri medalje osvojene na svjetskim atletskim prvenstvima 2009. i 2011. godine, objavila je Atletska jedinica za integritet. Lebedjeva je ostala bez svjetskog srebra u skoku u dalj sa SP-a 2009. godine, a prethodno je već izgubila dvije srebrne medalje sa OI u Pekingu, koje je osvojila u troskoku i skoku u dalj. Uz prethodno izgubljeno srebro s OI u Pekingu, kopljašica Maria Abakumova ostala je bez naslova svjetske prvakinje iz 2011. godine te brončanog odličja sa SP-a 2009. Ruski atletski savez još je uvijek pod suspenzijom, a pojedinim ruskim atletičarima i atletičarkama je omogućeno nastupanje na natjecanjima Međunarodnog atletskog saveza (IAAF), ali ne smiju isticati nacionalna obilježja. Atletsku jedinicu za integritet prošle je godine ustanovio IAAF kako bi se distancirao od dopinških i korupcijskih skandala koji su posljednjih godina potresli svijet atletike.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!