20:35 / 23.09.2019.

Autor: Hina

Rusiji prijeti zabrana nastupa na OI u Tokiju

Screenshot

Screenshot

Foto: - / -

"WADA je ruskoj strani dala tri tjedna da objasni navodne izmjene podataka iz moskovskog laboratorija", rekao je predsjednik WADA-inog Odbora za žalbe Jonathan Taylor.
Međunarodna antidopinška agencija (WADA) upozorila je Rusku antidopinšku agenciju (RUSADA) kako podaci koje je predala vezana za posljednjih nekoliko godina nisu potpuni te da bi iz tog razloga Rusiji mogao biti zabranjen nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine.

WADA je otvorila žalbeni postupak protiv RUSADA-e zbog nepotpunih podataka pa bi WADA mogla ponovno proglasiti RUSADA-u nekompetentnom za provođenje antidopinških testiranja čime se dodatno pojačava pritisak na Međunarodni olimpijski odbor (MOO) da ne dopusti Rusiji nastup u Tokiju.
Zbog sumnji u organizirano korištenje dopinga, Rusija će propustiti već drugo uzastopno Svjetsko atletsko prvenstvo koje počinje u petak u Dohi, a ruskim je sportašima bio zabranjen nastup pod svojom zastavom i na prošlogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.
- WADA je ruskoj strani dala tri tjedna da objasni navodne izmjene podataka iz moskovskog laboratorija, rekao je predsjednik WADA-inog Odbora za žalbe Jonathan Taylor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!