11:04 / 05.03.2022.

Autor: K.L./Hina

Rusija će organizirati svoje paraolimpijske igre

Paraolimpijske igre u Pekingu

Paraolimpijske igre u Pekingu

Foto: Soe Zeya Tun / REUTERS

Nakon što su ruski i bjeloruski sportaši izbačeni sa Zimskih paraolimpijskih igara u Pekingu, Rusija će u Sočiju organizirati natjecanja za ruske i bjeloruske palaimpijace, objavio je ruski TASS.

- Natjecanja u kojima će sudjelovati ruski i bjeloruski sportaši održat će se na olimpijskim objektima u Sočiju, rekao je izvor.

- Razgovara se o datumima i nazivima natjecanja.

Nekoliko dana prije početka ZPOI u Pekingu, Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) je odlučio izbaciti ruske i bjeloruske sportaše s invaliditetom nakon što je Rusija započela invaziju u Ukrajini.

IPC je prvotno donio odluku da Rusija i Bjelorusija mogu sudjelovati na zimskim POI u Pekingu, ali pod neutralnim nazivom i pod paraolimpijskom zastavom, međutim, samo 24 sata kasnije krovna organizacija sporta osoba s invaliditetom je promijenila odluku.

Najmanje 300 civila je do sada ubijeno u Ukrajini otkako je Rusija izvršila invaziju na tu zemlju 24. veljače, iako se smatra da je stvarna brojka daleko veća.

Više od milijun ljudi izbjeglo je iz Ukrajine pred ratnim strahotama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!