16:56 / 01.03.2022.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Rusi i Bjelorusi izbačeni iz svih natjecanja pod okriljem FIS-a

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Martin Silva Cosentino / Shutterstock

Međunarodna skijaška organizacija (FIS) službeno je objavila kako natjecateljima iz Rusije i Bjelorusije više nije dopušteno sudjelovanje na svim natjecanjima koja su pod okriljem FIS-a.

Kako su čelnici FIS-a objavili, Izvršni odbor je u obzir uzeo mišljenje Međunarodnog olimpijskog odbora koji je svim sportskim savezima preporučio da zabrane ruskim i bjeloruskim sportašima sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima i događajima, a uslijed ruske invazije na Ukrajinu.

- Kako bi se osigurala sigurnost svih natjecatelja Izvršni odbor FIS-a u utorak je jednoglasno odlučio da se do kraja aktualne sezone sportašima iz Rusije i Bjelorusije zabrani nastupanje na svim FIS natjecanjima, nadeveno je u priopćenju.

To znači da Rusi i Bjelorusi ne smiju nastupati na natjecanjima u alpskom skijanju, skijaškim skokovima i trčanju, nordijskoj kombinaciji, snowboardu i slobodnom skijanju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!