09:31 / 18.03.2022.

Autor: A.M./Hina

Rusi i Bjelorusi izbačeni iz Dijamantne lige

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Pavel1964 / Shutterstock.com

Na Generalnoj skupštini Dijamantne lige održanoj u Beogradu donesena je odluka da se ruskim i bjeloruskim atletičarima zabrani nastup na seriji prestižnih mitinga.

- Wanda Diamond League je prihvatila preporuku odbora da se ruski i bjeloruski sportaši isključe sa svih mitinga Dijamantne lige u doglednoj budućnosti, poručili su.


Ranije ovog mjeseca, World Athletics zabranio je sportašima, pomoćnom osoblju i dužnosnicima iz tih dviju zemalja sudjelovanje na atletskim natjecanjima u doglednoj budućnosti.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) preporučio je da se događaji u Rusiji otkažu ili premjeste te da ruski i bjeloruski sportaši ne sudjeluju ili se natječu pod neutralnom zastavom.


Mnoga sportska tijela pomaknula su događaje i suspendirala ruske i bjeloruske momčadi ili sportaše iz natjecanja, dok su sponzori raskinuli ugovore u znak prosvjeda protiv ruske agresije na Ukrajinu.


Ruski i bjeloruski atletičari također su isključeni sa Svjetskog atletskog dvoranskog prvenstva koje počinje u petak u Beogradu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!