Rudić dao recept za pobjedu nad Srbijom

29.06.2022.

09:03

Autor: A.M./HRT

Ratko Rudić

Ratko Rudić

Foto: HTV / HRT

Bivši hrvatski izbornik i najtrofejniji vaterpolski trener na svijetu Ratko Rudić podijelio je u razgovoru za HRT svoja očekivanja od dvoboja Hrvatske i Srbije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Prvo se osvrnuo na dosad prikazano od pomlađene Tuckove vrste:


- Za mene je zasad sasvim u redu. Igraju onako kao što sam i očekivao, imaju određenih oscilacija u igri, kao i sve nove ekipe kad se sastave. No mislim da su ti periodi dobre igre duži od perioda loše igre. Sad je pitanje samo kako povećati taj kontinuitet, stabilnost u samoj igri, no pokazali su potencijal i energiju, mlada su ekipa, imaju određena veoma interesantna rješenja i na dobrom su putu da se razviju u vrlo kompetitivnu reprezentaciju, rekao je Rudić.


Kako vidi Srbiju?


- Nisam ovdje gledao utakmice Srbije, ali vidio sam ih ranije. To je isto jedna nova ekipa, imaju dva vrhunska igrača, to su Mandić i Jakšić. Zadatak je neutralizirati njih dvojicu, ako to uspijemo Hrvatska ima velike šanse, smatra bivši hrvatski izbornik.

Tko je favorit za zlato?


- Nisam gledao puno utakmica, gledao sam samo sve hrvatske utakmice, ove druge nešto manje. Jučer sam vidio Italija - Australija, gdje mi je Italija dosta dobro izgledala. Ako je Španjolska pobijedila Italiju u preliminarnoj fazi, znači da je i ona dobra. Mađarska bi kod kuće trebala biti dosta jaka. Amerikanci imaju jedan vrlo interesantan sastav, s dosta kvalitetnim igračima i oni bi mogli napraviti iznenađenje. I Crna Gora je isto jedna nova ekipa, teško mi je sad kazati kakva, no to su uglavnom ekipe koje konkuriraju za medalje.


Hrvatska je imala osminu finala, a Srbi su imali četiri dana odmora...


- Za mene kao igrača bilo je bolje da nemam niti jedan dan odmora. Taj odmor ti fizički pomaže, ali psihološki ti čekaš utakmicu, a što duže čekaš to je neizvjesnije, kroz glavu ti svašta prolazi. Meni kao igraču ovaj sistem ne bi odgovarao. Što god je veća pauza, igrač je ostavljen u fazi da iščekuje utakmicu, a nema utakmice. To je neko pražnjenje igrača. Jučer sam postavio to isto pitanje raznim trenerima, odgovor je bio vidjet ćemo poslije utakmice, ako pobijede dobro je, ako izgube nije dobro, zaključio je Rudić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!