09:51 / 30.10.2020.

Autor: A.M./Hina

Rovinj prvi grad u Hrvatskoj koji je odgodio sva sportska natjecanja

Panorama Rovinja (Foto: Srecko Niketic/PIXSELL)

Panorama Rovinja (Foto: Srecko Niketic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Odlukom o preporuci Sportske zajednice, Rovinj je postao prvi grad u Hrvatskoj koji je na dva tjedna, do 15. studenog, odgodio sva sportska natjecanja.
Odlukom o preporuci Sportske zajednice, Rovinj je postao prvi grad u Hrvatskoj koji je na dva tjedna, do 15. studenog, odgodio sva sportska natjecanja kako bi se doprinijelo poboljšanju trenutne epidemiološke situacije, doznaje se u Sportskoj zajednici grada Rovinja.
- Zbog situacije koja je nastala u košarkaškom i nogometnom klubu, čiji su igrači bili u samoizolaciji, vidjeli smo da je situacija izmaknula kontroli i sazvali smo izvanrednu sjednicu Izvršnog odbora na kojoj je donesena odluka da se obustave sva natjecanja rovinjskih klubova na 15 dana, dok će se treninzi redovito održavati,  poručili su iz gradske Sportske zajednice.
To je podržao i rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga te je donio Zaključak kojim se podržava spomenuta Odluka. Podsjetio je kako je "dovoljno da je jedan igrač pozitivan ili da je primijetio simptome, pa da onda cijeli klub mora u samoizolaciju".
Pozvao je mlade ljude da razmišljaju o svojoj budućnosti, poslu i da budu odgovorni.
- Apeliram da svi pokušamo u miru odustati 15 dana od natjecanja, trenirajmo dalje u mikro klimi u Rovinju. Koristimo dvorane, sportske terene i prekrasno vrijeme koje nas služi i vjerujem da ni sportski uspjesi neće izostati. Ako se ne natječemo 15 dana, ništa bitno se neće dogoditi, a umanjiti ćemo uvelike mogućnosti zaraze odnosno odlaska u samoizolacije, poručio je rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!