14:56 / 22.04.2020.

Autor: Hina

Rory McIlroy ne želi Ryder Cup bez gledatelja

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Kapetan Europe Padraig Harrington je izjavio da "zdrav razum" nalaže da se natjecanje ne održi bez gledatelja.
Prvi igrač na ljestvici najboljih svjetskih golfera Irac Rory McIlroy izjavio je da bi bilo bolje odgoditi sljedeće izdanje Ryder Cupa za 2021. nego igrati bez nazočnosti gledatelja. 

Ryder Cup je na rasporedu svake dvije godine, a radi se o tradicionalnom natjecanju reprezentacija Europe i Sjedinjenih Američkih Država. Prije dvije godine Europa je bila domaćin i svladala američku reprezentaciju u Francuskoj. Amerikanci su od 25. do 27. rujna ove godine trebali ugostiti Europljane na terenu Whistling Straits u saveznoj državi Wisconsin na sjeveru SAD-a.
Pandemija izazvana širenjem koronavirusa potpuno je poremetila kalendar sportskih natjecanja, a golf nije izuzetak. Britanski The Open je otkazan, a tri američka 'majora' (PGA Championship, Augusta Masters i US Open) su odgođena za termine u kolovozu, rujnu i listopadu, ako se do tada stvore uvjeti za odigravanje.
Američka organizacija PGA Tour najavila je reaktivaciju sredinom srpnja, ali bi se turniri igrali bez nazočnosti gledatelja.
Slična se inicijativa pojavila vezano i za odigravanje Ryder Cupa. No, za neke igrače je takav scenarij teško prihvatljiv.
Kapetan Europe Padraig Harrington je izjavio da "zdrav razum" nalaže da se natjecanje ne održi bez gledatelja, a najbolji igrač europske reprezentacije Rory McIlroy bio je još izravniji.
- Održavanje Ryder Cupa bez gledatelja nije Ryder Cup, rekao je McIlroy te dodao:
- Ne bi to bio veliki spektakl, ne bi bilo atmosfere. Ako dođe do toga da se mora birati između odgode i igranja bez gledatelja, ja sam za opciju da se igra 2021.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!