19:06 / 21.07.2020.

Autor: K.L./Hina

Ronnie O'Sullivan protiv publike na SP-u u snookeru

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Ronnie O'Sullivan nije oduševljen odlukom da se tijekom nadolazećeg Svjetskog prvenstva u Sheffieldu, dopusti reduciranom broju gledatelja praćenje mečeva uživo.
Peterostruki svjetski prvak i jedan od najboljih igrača snookera svih vremena Ronnie O'Sullivan nije oduševljen odlukom da se tijekom nadolazećeg Svjetskog prvenstva u Sheffieldu, dopusti reduciranom broju gledatelja praćenje mečeva uživo u legendarnom kazalištu Crucible.

Svjetska snooker organizacija je odlučila određenom broju gledatelja dopustiti boravak na tribinama, ali uz uvjet da se pridržavaju određenih mjera koje su usuglašene s predstavnicima britanske Vlade.
Predsjednik World Snooker Toura Barry Hearn je rekao da će igrači koji su izjavljivali kako turnir neće biti isti bez gledatelja "biti oduševljeni".
No, ima i onih kojima ta odluka nije baš najbolje 'sjela', a među njima je i ikona snookera 44-godišnji Ronnie O'Sullivan.
- Time se, zapravo, ništa ne postiže. To što će biti ljudi, ali ih neće biti dovoljno, neće dobro izgledati. Ili napuni gledalište i kaži da te nije briga ili nemoj nikoga pustiti, izjavio je O'Sullivan u programu BBC Radio 5 Live.
Svjetsko prvenstvo u snookeru je izabrano među nekolicinom sportskih događaja na kojima će Vlada testirati mjere za povratak navijača na tribine. Oni koji su imali ulaznice za originalne datume odgođenog SP-a imali su priliku izjasniti se da ih žele zadržati u slučaju popuštanja karantene pa će oni koji su izabrali tu opciju dobiti svoja mjesta u legendarnom Crucibleu.
Za razliku od nekih njegovih kolega, O'Sullivan nije imao problema s igranjem u praznim dvoranama.
- U ovom trenutku je dovoljno da je sport samo na televiziji. Mislim da je ovo nepotrebno izlaganje riziku.
No, O'Sullivan ne misli odustati od igranja. Barem ne u startu. Rekao je da će vidjeti kako se osjeća u dvorani i da će se povući ako će mu biti "jako, jako neugodno".
- Ako bude tako, onda nema smisla igrati. Nadam se da se neću tako osjećati, nadam se da ću uživati, zaključio je legendarni Ronnie.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!