Ronjenje na dah: Maričiću svjetsko zlato u Limassolu, Klovar srebrni

29.09.2021.

11:27

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Press / -

Hrvatski ronilac Vitomir Maričić postao je svjetski prvak u ronjenju na dah u disciplini zarona u dubinu bez peraja, dok je Petar Klovar srebrni u disciplini FIM - povlačenju po konopu u dubinu. 

Ronjenje u dubinu bez peraja najteža je disciplina u ronjenju na dah, a Vitomir Maričić je na Svjetskom prvenstvu, koje se održava u Limassolu na Cipru, zaronio 81 metar i tako osvojio zlatnu medalju ispred Abdela Alouacha iz Francuske sa 78 metara te Velšanina Deana Cauchea sa 77 m.

Vitomir Maričić

Vitomir Maričić

Foto: Press / -

Rus Aleksej Molčanov, jedan od favorita, i Petar Klovar iz Rijeke koji je najavio pohod na prvo mjesto, doživjeli su 'black out' u svojim zaronima.

Klovar je dan prije u disciplini FIM - povlačenje po konopu u dubinu, zaronio do 116 metara, a to je najdublje što je neki hrvatski ronilac zaronio dosad, osvojivši tako drugo mjesto. Prvi je sa 118 m bio Molčanov, a treći Alouach sa 111 metara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!