Roglič ide na operaciju ramena

10.10.2022.

13:04

Autor: HRT/Hina

Primož Roglič

Primož Roglič

Foto: Nicola Devecchi / Arhiva/Shutterstock.com

Slovenski biciklist Primož Roglič, koji je završio sezonu nakon teškog pada na Vuelti početkom rujna, mora u ponedjeljak na operaciju desnog ramena kako bi se spriječile slične ili teže ozljede u budućnosti.

- Nije tajna da sam već nekoliko puta iščašio rame. Došao sam do točke kada ga moram popraviti, rekao je vozač momčadi Jumbo-Visme za slovenski radio Val 202. 


- Nije to trivijalna operacija. Izrezat će komad kosti da ga stave na mjesto iščašenja ramena, dodao je Roglič, čija će ruka biti imobilizirana šest do osam tjedana.


Bivši prvak u skijaškim skokovima,33-godišnji Roglič posljednjih je godina doživio brojne padove. U srpnju je iščašio rame na Tour de Franceu nakon što je pao tijekom 5. etape. Sam je vratio rame na mjesto.


Trostruki pobjednik Vuelte (od 2019. do 2021.) i olimpijski pobjednik u vožnji na kronometar doživio je istu nesreću na Pariz-Nici 2021. godine. A onda je ove godine na Vuelti žestoko pao na tlo nekoliko metara od cilja 16. etape zbog čega je morao prekinuti sezonu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!