19:18 / 07.01.2019.

Autor: HRT

Rodeš: Nikada nisam stavljao ciljeve pred sebe, u glavi nemam limita

-

-

Foto: - / -

Posebno impresivan na sljemenskom Crvenom spustu bio je svjetski juniorski prvak iz Sočija 2016-e 22-ogodišnji Varaždinac Istok Rodeš.
Nikada hrvatsko muško skijanje nije imalo trojicu skijaša u prvih 20 na jednoj utrci Svjetskog kupa, a upravo su to napravili Istok Rodeš, Matej Vidović i Elias Kolega jučer na Sljemenu.

Posebno impresivan na sljemenskom Crvenom spustu bio je svjetski juniorski prvak iz Sočija 2016-e 22-ogodišnji Varaždinac Istok Rodeš koji je ove sezone pokazao da se u Svjetskom kupu može itekako nositi i s onim najboljima. Fantastično 7. mjesto iz Madone di Campiljo nije bio izolirani slučaj, jer je sjajni Rodeš isti uspjeh ponovio već na sljedećoj utrci, pred domaćom publikom na Sljemenu. - Bila je dosta teško jer sam osjetio da se očekuje od mene dosta toga na Sljemenu. I najteže je prvi put ponoviti dobar rezultat. Ali baš zato sam i zadovoljniji jer mi je to uspjelo, rekao je Rodeš.

Ono što imponira kod Rodeša njegova je mirnoća i fokusiranost na stazi, u svaki zavoj ulazi maksimalno agresivno i bez kompromisa i iz utrke u utrku pokazuje da mu je mjesto među najboljim slalomašima svijeta. Unatoč sjajnim rezultatima Rodeš čvrsto stoji na zemlji. - Nikada nisam stavljao ciljeve pred sebe, hoću skijati najbolje moguće, u glavi limita nemam. Ako uspijem spojiti dvije savršeno vožnje, mogu jako puno. Ali u skijanju su dvije savršene vožnje teške, ali težimo tome, smatra Rodeš.

Istokovim nastupom, očekivano, zadovoljan bio je i Ivica Kostelić.

- Ponoviti rezultat iz Madonne di Campiglio nije bilo lako, pogotovo pred domaćom publikom, tako da je pokazao i u jednoj i u drugoj vožnji jednu odličnu predstavu. On nije napravio nikakvih krupnijih grešaka, bez obzira što je mogao osjećati eventualni pritisak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!