13:21 / 28.03.2018.

Autor: I.L.K./Hina

Rijeka od 5. do 8. travnja središte europskog vaterpola

Ilustracija (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Ilustracija (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Novo vaterpolsko natjecanje LEN Europa kup, Super finalni turnir, održat će se u Rijeci od 5. do 8. travnja.
Novo vaterpolsko natjecanje LEN Europa kup, Super finalni turnir, na kojem će sudjelovati osam ponajboljih svjetskih vaterpolskih reprezentacija, održat će se u Rijeci od 5. do 8. travnja.

Uz Hrvatsku, na turniru nastupaju Mađarska, Italija, Grčka, Španjolska, Srbija, Francuska i Crna Gora. One su izborile nastup na finalnom turniru u Rijeci kvalifikacijskim utakmicama održanim u tri europska grada. Na programu riječkog finalnog turnira je 16 utakmica.

Predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Predrag Sloboda rekao je da je riječ o novom natjecanju, koje nije samo na vrhunskoj europskoj, nego i svjetskoj razini.

Operativni direktor Europskog plivačkog saveza (LEN) Marco Birri ustvrdio je kako je Rijeka postala drugi dom ove organizacije, zahvaljujući nizu natjecanja koja su organizirana u ovom gradu u suradnji s LEN-om.

Ako pogledamo koje reprezentacije će sudjelovati na finalnom turniru u Rijeci, možemo ga usporediti s europskim prvenstvom u vaterpolu, rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Dodao je kako ovim turnirom počinje program obilježavanja 110. godišnjice vaterpola i sportskog plivanja u Rijeci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!