18:02 / 21.03.2022.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Rijeka dobila titulu Europski grad sporta 2022

Navijači Rijeke

Navijači Rijeke

Foto: Nel Pavletić / PIXSELL

Neprofitna organizacija ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation) u ponedjeljak je u Torinu Rijeci dodijelila titulu Europski grad sporta 2022. godine, doznaje se od Grada Rijeke.

ACES Europe sa sjedištem u Bruxellesu titule dodjeljuje u više kategorija, a Rijeka ju je dobila kao srednji grad, od 25.000 do pola milijuna stanovnika. Titulu je dodijelio osnivač osnivač ACES Europe Gian Francesco Lupatelli, a preuzela ju je zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan.

 Krpan je tom prigodom ustvrdila da je Rijeka sveučilišni grad, grad znanja i znanosti, ali i grad čiji su stanovnici izrazito sportski orijentirani.

- Na tom tragu, sportska infrastruktura u našem gradu građena je s namjerom zadovoljavanja potreba Riječana, ali i mnogih sportskih klubova i udruga u našem gradu i vjerujem da su upravo te vrijednosti prepoznate kada nam je dodijeljena ova titula, istaknula je tijekom dodjele.

Neki od kriterija za dobivanje titule Europski grad sporta su sportska infrastruktura, sportski i rekreativni programi namijenjeni građanima, poticanje građana na bavljenje sportom, ali i iskustvo organizacije različitih natjecanja, organizacije klubova te financiranje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!