22:44 / 09.09.2018.

Autor: HRT

Reprezentacija Amerika osvojila Kup kontinenata

Ilustracija (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Ilustracija (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Atletičarke i atletičari koju su predstavljali reprezentaciju Amerika pobjednici su Kupa kontinenata održanog u Ostravi.
Atletičarke i atletičari koju su predstavljali reprezentaciju Amerika pobjednici su Kupa kontinenata održanog u Ostravi. Amerikanci su u dva dana sakupili 262 boda, odnosno 29 više od drugoplasirane reprezentacije Europe, koja je branila naslov iz Marakecha 2014. godine, a za koju je u subotu Sandra Perković osvojila sedam bodova u bacanju diska. Treće mjesto osvojila je azijsko-pacifička reprezentacija sa 188 bodova, a četvrti su bili predstavnici Afrike sa 142 boda. Drugog dana natjecanja postignuto je nekoliko odličnih rezultata. Rus Sergej Šubenkov je na 110 metara prepone istrčao drugi rezultat sezone (13.03 sekundi), američki troskokaš Christian Taylor sa 17,59 metara je ostvario treći rezultat u 2018. godini. U izjednačenom natjecanju motkaša svjetski prvak Sam Kendricks je pobijedio s visinom 5,85 metara, dok se svjetski rekorder Renaud Lavillenie zaustavio na 5,80 m. U konkurenciji atletičarki Južnoafrikanka Caster Semenya je dominatnom predstavom pobijedila na 800 m s odličnih 1:54.77 minuta, Ruskinja Marija Lasickjene slavila je u skoku u vis s preskočenih dva metra, a bahamska sprinterica Shaunae Mille-Ubo je bila najbrža na 200 metara s rezultatom 22.16 sekundi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!