Renato Živković izabran za LEN-ovog direktora za vaterpolo

22.10.2022.

17:17

Autor: I.L./HRT/HVS

Renato Živković

Renato Živković

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza, izabran je za LEN-ovog direktora za vaterpolo na Kongresu Europske organizacije vodenih sportova (LEN) u Antalyji.

Unutarnjom reorganizacijom, LEN je odlučila imenovati čelne ljude za svaki od vodenih sportova, pa je tako prvim direktorom za vaterpolo, praktički čelnom osobom europskog vaterpola izabran Renato Živković. 


- Izvanredno visoko priznanje koje govori puno o ugledu HVS-a i hrvatskog vaterpola uopće na našem kontinentu, ali dakako i veliko priznanje našem glavnom tajniku, Renatu Živkoviću koji je kao jedan od recentnih velikih projekata stajao iza vrlo uspješne i uzorne organizacije Europskog seniorskog vaterpolskog prvenstva u Splitu, objavio je HVS.


Renato Živković je na dužnosti glavnog tajnika Hrvatskog vaterpolskog saveza od siječnja 2007. godine, te je između ostalog bio 2009. član Izvršnog organizacijskog odbora FINA juniorskog Svjetskog prvenstva u Šibeniku, kao i 2011. član Izvršnog odbora LEN juniorskog EP u Rijeci, te izvršni direktor dva europska seniorska prvenstva koje smo organizirali u našoj zemlji, u Zagrebu 2010. i Splitu 2022.


- Ovo mi je osobno jedna velika, lijepa satisfakcija. Potvrda da su ljudi u Europi prepoznali kvalitetan rad. Naravno da je tu ključna osoba u izboru bio dr. Josip Varvodić kao prvi dopredsjednik LEN-a. Sigurno je da predstoji puno posla, rada, velika i odgovornost, ali veselim se tomu, izjavio je u prvoj reakciji Renato Živković.


Prvi dopredsjednik LEN-a dr. Josip Varvodić je iz Turske poručio:


- Moram prvo naglasiti da je na Kongresu koji je upravo završen, još jednom pohvaljena organizacija Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu. Što se izbora direktora za vaterpolo tiče, bilo je dosta kandidata i to vrlo ozbiljnih, iz Grčke, Mađarske, Srbije, Španjolske, tako da izbor nije bio nimalo lagan i jednostavan.


Budući da je riječ o profesionalnoj dužnosti na koju stupa već 2. studenoga, u skorije vrijeme će slijediti i izbor za novog glavnog tajnika Hrvatskog vaterpolskog saveza.


Za LEN-ova direktora za plivanje izabran Apostolos Sagarakis iz Grčke, a za izvršnog direktora LEN-a Patrice Coste iz Francuske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!