10:11 / 19.10.2020.

Autor: K.L./Hina

Raysi i Dodgersi u velikom MLB finalu

Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports

Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports

Foto: - / -

Tampa Bay Raysi i Los Angeles Dodgersi izborili su plasman u veliko finale MLB World Baseball Seriesa.
Tampa Bay Raysi i Los Angeles Dodgersi izborili su plasman u veliko finale MLB World Baseball Seriesa.

Los Angeles Dodgersi su izborili finale World Seriesa nakon što su u odlučujućoj, sedmoj utakmici finala Nacionalne lige na neutralnom terenu u Arlingtonu u Teksasu pobijedili Atlanta Bravese sa 4-2, te ukupnim rezultatom 4-3 ušli u veliko finale.
Zanimljivo, Dodgersi su zaostajali 0-2 i 1-3 u pobjedama, ali su uspjeli izboriti svoje 21. finale. U dosadašnjih 20 finalnih nastupa slavili su šest puta, posljednji put prije dvije godine.
Dodgersi će za naslov igrati protiv Tampa Bay Raysa koji su u subotu u u odlučujućoj sedmoj utakmici Američke lige pobijedili Houston Astros 4-2 na neutralnom terenu u San Diegu, te također s ukupnih 4-3 izborili finale.
Raysima će to biti drugi nastup u velikom finalu MLB-a, u prvom pokušaju 2008. godine su izgubili od Philadelphia Philliesa.
Prošle godine naslov su osvojili Washington Nationals, a nadmoćno vladaju New York Yankees koji su 27 puta bili pobjednici MLB-a.
Finale započinje u srijedu navečer, s mogućom sedmom utakmicom osam dana kasnije. Sve utakmice bit će u Arlingtonu u Teksasu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!