Šest dana do Croatia Rally 2021.

16.04.2021.

13:08

Autor: M.M./HRT

Rally vozač Viliam Prodan

Rally vozač Viliam Prodan

Foto: Boris Jelavić / HRT

U Hrvatskoj se od 22. do 25. travnja po prvi put održava Utrka svjetskog prvenstva u rallyju, najznačajnija utrka u povijesti hrvatskog automobilizma. Početkom travnja ponosan sponzor WRC Croatia rally 2021., postala je INA, a danas je podrška stigla je i za poznatog rally vozača Viliama Prodana koji će sudjelovati u ovoj prestižnoj utrci. 

Viliam Prodan profesionalni je rally vozač koji je godinama nastupao na prvenstvu Hrvatske na brdskim utrkama gdje se okitio i naslovom prvaka, a ove godine vozio je i WRC Monte Carlo 2021. Okušao se i na nekoliko utrka FIA prvenstva Europe, a jedan je od svega nekoliko hrvatskih vozača koji imaju priliku sudjelovati na prestižnom natjecanju WRC.

- Nakon 15-tak godina automobilističke karijere, od kojih je prvih pet bilo u brdskim auto utrkama, a posljednjih desetak u rallyju, pred nama je WRC Croatia rally 2021. Ulazimo u boj s najboljim automobilistima svijeta, ali uz malo sportske sreće vjerujem da možemo ostvariti ozbiljne rezultate, rekao je Viliam Prodan.

- Na WRC Croatia rally 2021. surađujemo s 40 domaćih klubova te devet Slovenskih, a u organizaciji su nam se pridružili i suci iz Italije, Njemačke, Austrije, Madžarske, BiH i Srbije. Ovakav odaziv govori i o iznimnom turističko-gospodarskom značaju ove utrke za Hrvatsku, prema nekim procjenama i više od 140 milijuna eura izravne gospodarske koristi za zemlju u godinama koje nisu obilježene koronakrizom, te se nadamo da će kao takav dugoročno ostati u Hrvatskoj, izjavio je Marin Frčko, potpredsjednik organizacijskog odbora WRC Croatia rally 2021.

WRC Croatia rally 2021. vozit će se na trasi dugačkoj više od 1200 kilometara koja prolazi kroz Grad Zagreb, Zagrebačku, Karlovačku i Krapinsko-zagorsku županiju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!