Raidersi prva NFL momčad s Afroamerikankom na dužnosti predsjednice

08.07.2022.

08:47

Autor: K.L./Hina

Dvoboj San Francisco 49ersa i Las Vegas Raidersa na stadionu Levi's u Santa Clari

Dvoboj San Francisco 49ersa i Las Vegas Raidersa na stadionu Levi's u Santa Clari

Foto: Kirby Lee-USA TODAY Sports / via REUTERS

Sandra Douglass Morgan postala je prva Afroamerikanka na čelu neke od NFL momčadi nakon što je imenovana predsjednicom Las Vegas Raidersa.

Prije nego što je prihvatila poziciju u Raidersima, Morgan je bila potpredsjednica organizacijskog odbora Super Bowla u Las Vegasu, a obnašala je i dužnost predsjednice Odbora za kontrolu igara u Nevadi od 2019. do 2021. godine. Također je radila i kao gradska tužiteljica u Las Vegasu i odvjetnica za MGM International.

- Za mene je jedinstvena čast pridružiti se Raidersima u jednom od najvažnijih trenutaka u povijesti kluba, rekla je Morgan.

Raidersi su se 2020. preselili iz Oaklanda u prijestolnicu kockanja i već dugi niz godina donose povijesne odluke u NFL-u. Tako su 1979. godine prvi angažirali trenera latinskog porijekla, a deset godina poslije i prvog crnog glavnog trenera.

Sandra Douglass Morgan je treći predsjednik na čelu Raidersa u manje od godinu dana nakon što je smijenjen u svibnju Dan Ventrelle, koji je zamijenio Marca Badaina nakon što je podnio ostavku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!