Ragbijaši igraju pripremnu utakmicu s Bugarima

07.03.2023.

17:43

Autor: K.L./HIna

HRvatska ragbijaška reprezentacija

HRvatska ragbijaška reprezentacija

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

Hrvatsku ragbi reprezentaciju u naredna tri tjedna očekuju tri velika ispita, a najprije 18. ožujka u Sinju igra pripremnu utakmicu protiv Bugarske, nakon čega slijede dva susreta Europskog kupa nacija, gostovanje u Litvi 26. ožujka i doma protiv Švicarske u Makarskoj 1. travnja.

Reprezentacija će nakon pripremne utakmice s Bugarima, zajedno s gostima iz Sinja otputovati u Split gledati okršaj Ukrajine i Švedske u Trophy diviziji. Hrvatski je ragbijaški savez, podsjetimo, ugostio Ukrajince koji će domaće utakmice tog natjecanja igrati u Hrvatskoj zbog ruske agresije na svoju domovinu.


Direktor reprezentacije Milan Jelavić i izbornik Anthony Poša za pripremni su susret pozvali su igrače igrača iz inozemstva, a to su braća Mau'u i Brajković stižu s Novog Zelanda, Conci iz Argentine, Newton iz Južnoafričke Republike, Galić iz Škotske, te Perica iz Nizozemske.


Iz Makarske su pozvani Ante Majić, Marko Svaguša i Luka Kovačić, iz Mladosti Marko Buljac, Nik Jurišić, Jan Vlašić, Ilija Biškić i Matej Buljanović, iz splitske Nade Ivan Josip Kordun, Krešimir Čorić, Ivo Perić, Marin Vlajčević, Edi Dodoja i Matthew Jurlina, a iz Sinja Marko Grčić, Dražen Brčić Šušak, Nikola Pavlović, Stipe Žigo, Ivica Jukić i Stipe Brčić.


Iz Zagreba dolazi Niko Vranešević, a iz inozemstva Daniel Mau'u, Joshua Brajković, Andrija Galić, Filip Perica, Deon Mau'u, Damir Conci i Jason Newton. Hrvatska ove sezone nakon mnogo godina igra elitnu Trophy diviziju Europskog kupa nacija. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!