Radovich: Ovo nisam mogao zamisliti

11.06.2022.

10:52

Autor: K.L./HRT

Pete Radovich

Pete Radovich

Foto: HTV / HRT

Zadar je domaćin prvog izdanja "Sunset Sports Media Festivala" u organizaciji Petea Radovicha, najpoznatijeg Hrvata u Americi, dobitnika 41 nagrade Emmyja i kreativnog direktora američke televizije CBS Sports.

- Znam da je u Zadru sport jako važan, košarka, ali i Luka Modrić... Mogli smo i Zagrebu, Dubrovniku, Splitu, ali iz Zadra su moji, u glavi sam uvijek vidio, ako će se nešto ovakvo organizirati, da će biti baš ovdje, rekao je Radovich u razgovoru za HRT s Mirnom Zidarić.

Govorio je o svom radu u Sjedinjenim Američkim Državama na CBS-u gdje sudjeluje u najgledanijim sportskim prijenosima kao što je Superbowl.

- Lutrija, kao da sam dobio na lutriji. Ovo nisam mogao zamisliti, da me netko ovo pitao prije 20 godina. Nisam imao san da ću biti producent, da ću osvojiti Emmy, biti na Superbowlu. Svaki dan se dižem i ne mogu vjerovati da dobivam plaću za ovo. Toliko mi je dobro da ne znam što da kažem, kazao je Radovich.

Hrvatska je prepoznata turistička zemlja u cijelom svijetu.

- Svi znaju za Hrvatsku zbog sporta. Krenulo je s Petrovićem i Ivaniševićem i Barcelonom '92. Kad sam prije došao u Zadar prije sedam, osam godina čudio sam se kad sam čuo američki engleski, a sada je sve to normalno. Normalno je da su Amerikanci ovdje i zapravo ne znam koliko više može turista stati u Zadar u sedmom i osmom mjesecu, zaključio je Radovich.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!