18:53 / 01.01.2021.

Autor: Mihovil Horvat/Dnevnik/IMS/HTV

Radna atmosfera na Sljemenu, sve ide prema planu

-

-

Foto: - / -

U nedjelju će se na Sljemenu skijašice boriti za naslov u 15. izdanju Snježne kraljice, dok će u srijedu nastupiti najbolji svjetski slalomaši.
U nedjelju će se na Sljemenu skijašice boriti za naslov u 15. izdanju Snježne kraljice, dok će u srijedu nastupiti najbolji svjetski slalomaši. Natjecatelji su se odrekli dijela nagrada i uz donaciju organizatora Hrvatskog skijaškog saveza prikupili 350.000 kuna koje će donirati u potresu oštećenim dijelovima Hrvatske.

➡️ Snježna kraljica: Popović starta 45., Ljutić ima startni broj 65
➡️ Sudionici Snježne kraljice i organizatori donirat će 350.000 kuna

Radna atmosfera na Sljemenu, dva dana prije početka Snježne kraljice sve ide prema planu. Pogled sa žičare na Crveni spust pokazuje kako je staza spremna, a trenutačno je najviše radova oko nje.

- Bez bojazni možemo čekati utrku. Postavljaju se ograde, bit će gotove noćas, a sutra će se postaviti staza, rekao je Reno Fleiss, voditelj natjecanja.

Zahvaljujući povoljnim vremenskim uvjetima Crveni spust bio je spreman još početkom prosinca, najranije od 2005. otkako se održava Snježna kraljica.

- Danas su bili direktori ženskog Svjetskog kupa, isprobali su stazu, mjerili ju, gledali podlogu i super su zadovoljni, ističe Fleiss.

Ovogodišnje izdanje zbog pandemije bit će uvelike drugačije nego inače. Bez publike, bez brojnih novinara iz zemlje i svijeta. No, bez obzira na to i dalje je velik medijski interes za sljemensku utrku koja će se prenositi u 20 zemalja.

- Jedina razlika bit će u tome da će većina TV komentatora prijenos odrađivati iz svojih domaćih studija, a ne iz komentatorskih kabina na Sljemenu, a novinari neće raditi iz naših press centara već iz svojih redakcijskih ili domova, rekla je Kristina Laco, voditeljica press službe utrka Snježne kraljice.

Ovogodišnje utrke imat će i humanitarnu notu, dio novca od nagradnog fonda donirat će se stradalima u potresu na Banovini.

- Najbolji svjetski skijaši i skijašice odreći će se 10 posto nagradnog fonda, a hrvatski skijaški savez uplatit će još toliki iznos na ime donacije u državni proračun za pomoć u obnovi od posljedica potresa. Na taj način planiramo donirati 350.000 kuna, rekla je Laco.

Prva vožnja ženske utrke na rasporedu je nedjelju od 12.30, a druga u 16 sati. Uvodna emisija počinje u 12 sati na Drugom programu HRT-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!