08:46 / 09.04.2020.

Autor: Dameo Ramić Kovačić/HRT

Pucar: Godinu više do Tokija mogu iskoristiti za napredak

-

-

Foto: - / -

Godine Pucaru idu u prilog, tek su mu 24 godine.
Svi naši sportaši prilagođavaju se na novonastale okolnosti i nestrpljivo očekuju nastavak natjecanja. Nekima od njih, poput primjerice stolnotenisača, snalaženje u trenutačnim uvjetima samo je naizgled jednostavnije nego ostalima. Stol, dva reketa, loptica... čini se lako izvedivo, ali...

- Zatvorili su nam dvoranu, a nemamo drugi prikladan prostor za trening. Potrebna je specifična rasvjeta i podloga koja se ne kliže. Sad smo u problemu, ako nemate dodir s lopticom s vremenom gubite osjećaj pa se nadam da će nam uskoro omogućiti povratak u dvoranu. Dotad sam kod kuće i radim na fizičkoj pripremi, kaže naš najbolji stolnotenisač Tomislav Pucar, koji je početkom godine ostvario ''ranking'' karijere izborivši 30. mjesto ITTF poretka.

- Ipak na njemu neću provesti cijeli ovaj period, jer kad se uračunaju rezultati s početka ožujka mislim da ću sići na 35. mjesto, kroz šalu će juniorski prvak Europe (2017.), koji je u protekloj godini zablistao prvo ulaskom među 16 najboljih na Svjetskom prvenstvu, a zatim i broncom na Europskim igrama u Minsku. Odličnim je rezultatima izborio premijerni plasman na Olimpijske igre, prvo u pojedinačnoj, a zatim i u ekipnoj konkurenciji.

- Odgoda Igara za mene nije velik problem, mlad sam igrač i tih godinu dana mogu iskoristiti za dodatan napredak. Ne bi bilo pošteno prema sportašima da se forsiralo odigravanje u ovakvim uvjetima.

Godište Pucaru ide u prilog, jer neki od najboljih europskih igrača polako silaze sa scene, a njemu su tek 24 godine.

- Vrhunac forme u pravilu je oko 27 godina, tako da imam još 3-4 godine za napredak, kako bih lovio ozbiljnije rezultate i medalje.

Tomislav Pucar rođen je u Puli, sportske ambicije navele su ga da kao srednjoškolac preseli u Zagreb, a klupsku karijeru trenutno gradi u Njemačkoj.

- U Bundesligi igraju najbolji igrači Europe, svaki meč je ''na nož'', svaki je stresan i to mi odgovara. Igranje u takvoj konkurenciji me svakako podiglo u posljednje dvije godine. U ligi se igraju 22 meča, tu je još i kup, a uz to nastupam na turnirima, europskim i svjetskim prvenstvima... Raspored mi je prepun, ne sjećam se kad sam posljednji put imao slobodan vikend.

Cijeli razgovor s Tomislavom Pucarom poslušajte ovdje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!