08:56 / 23.10.2020.

Autor: A.M./Hina

Prvi slučaj dopinga na Giro d'Italia

Ilustracija (Foto: Reuters)

Ilustracija (Foto: Reuters)

Foto: - / REUTERS

Međunarodna biciklistička federacija (UCI) objavila je u petak da je talijanski biciklist Matteo Spreafico suspendiran.
Međunarodna biciklistička federacija (UCI) objavila je u petak da je talijanski biciklist Matteo Spreafico suspendiran privremeno jer dva puta njegov uzorak na testiranju na doping nije bio "normalan".
Spreafico je testiran 15. listopada i 16. listopada nakon 12., odnosno 13. etape Gira.
UCI je suspendirao Spreaficu za kojeg je utrka po Italiji završena u četvrtak navečer. Član momčadi Vini Zabu bio je pozitivan na Enobosarm (ostarin) koji spada u anabolička sredstva.
Talijanski biciklist ima pravo zatražiti analizu uzorka B, a prema antidopinškim  pravilima UCI-ja suspendiran je do presude.
Spreafico je etapu u četvrtak završio na 104. mjestu s vremenom od 50 minuta i 58 sekundi, a u ukupnom poretku bio je na 127. mjestu od 134 rangiranih vozača.
Posljednji pozitivan slučaj dopinga na Giru zabilježen je 2014. nakon 11. etape od Colecchia do Savone (249 km). Kod talijanskog bciklista Diega Ulissija otkrivena je previsoka vrijednost Salbutamola zbog čega je bio suspendiran na devet mjeseci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!